img4

Ministri Çuçi prezanton 5 propozimet per ndarjen e re administrativo-territoriale

Tiranë, 16 maj 2014 – Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi prezantoi sot pesë propozime për ndarjen e re administrativo-territoriale të Shqipërisë.

Reforma territoriale në Vlorë: rritje e potencialit njerëzor dhe turistik

Vlorë, 6 maj 2014 – Konsultimet publike për Reformën Administrativo-Territoriale u zhvilluan sot në Vlorë ku aktorë të ndryshëm interesi u njohën me kriteret teknike për ndarjen e re territoriale, tashmë të miratuara nga Komisioni Parlamentar.

Kryetarët e bashkive propozojnë riorganizim territori bazuar në modelin e rretheve

Tiranë, 29 prill 2014 – Komisioni i Posaçëm Parlamentar për Reformën Administrativo-Territoriale zhvilloi sot një seancë të hapur dëgjimorë me përfaqësuesit e qeverisjes vendore.

Miratohen kriteret për ndarjen e re administrativo-territoriale të Shqipërisë

Tiranë, 28 prill 2014 – Komisioni i Posaçëm Parlamentar për Reformën Adminsitrativo-Territoriale miratoi sot kriteret e propozuara për ndarjen e re administrativo-territoriale të Shqipërisë.

Ambasadorët vlerësojnë procesin e reformës territoriale

Tiranë, 23 prill 2014 – Ambasadorët e akredituar në Tiranë dhe përfaqësues të organizatave ndërkombëtare në vend vlerësuan progresin dhe ecurinë e reformës administrativo-territoriale gjatë takimit me Ministrin për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi.

Partnerët ndërkombëtarë diskutojnë ecurinë e reformës territoriale

Tiranë, 22 prill 2014 – U zhvillua sot takimi i radhës me grupin e donatorëve që mbështesin reformën administrativo-territoriale.

Nis puna për hartimin e Strategjisë së re Ndërsektoriale për Decentralizimin dhe Qeverisjen Vendore

Tiranë, 28 mars 2014 – Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi hapi sot zyrtarisht procesin për hartimit e Strategjisë së re Ndërsektoriale për Decentralizimin dhe Qeverisjen Vendore e cila do të zbatohet paralelisht dhe do të jetë komplementare me reformën  administrativo-territoriale.

Gjirokastra dhe Fieri diskutojnë kriteret për ndarjen e re territoriale

27 mars 2014 – Diskutime dhe rekomandime të shumta shoqëruan takimet konsultuese për reformën administrativo-terrioriale në qarkun e Fierit dhe atë të Gjirokastrës. Mbi 150 përfaqësues të pushtetit vendor, shoqërisë civile, deputetë dhe grupe interesi ishin të pranishëm në këto takime të kryesuara nga Ministri për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi dhe Bashkëkryetari i Komisionit Parlamentar për Reformën Territoriale, Bashkim Fino.

Prezantohen kriteret e ndarjes së re administrativo-territoriale në Berat

Berat, 26 mars 2014 – Konsultimet publike për Reformën Administrativo-Territoriale u zhvilluan sot në Berat ku ishin të pranishëm rreth 100 të zgjedhur vendorë dhe aktorë interesi. Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi, paraqiti të dhënat e njësive të qeverisjes vendore të këtij qarku dhe përfitimet që burojnë nga konsolidimi i këtyre njësive.

Shkodra dhe Durrësi mirëpresin reformën territoriale

25 mars 2014 – Konsultimet publike për Reformën Administrativo-Territoriale u përqendruan sot në dy qendra qarqesh, Shkodër dhe Durrës.Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi, ftoi të zgjedhurit vendorë, përfaqësuesit e shoqërisë civile dhe sektorit privat, të pranishëm në këto takime, që të thonë fjalën e tyre dhe të kontribuojnë në përgatitjen e kësaj reforme:

Konsultimet publike - interesim i gjerë në Kukës

Kukës, 24 mars 2014 – Takimi i radhës i Ministri të Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi, në kuadër të Reformës Administrativo-Territoriale u zhvillua sot në qytetin e Kukësit.

Kriteret e reformës territoriale prezantohen në Përmet

Përmet, 19 mars 2014 – Konsultimet publike për Reformën Administrativo-Territoriale u zhvilluan sot në Përmet ku Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi paraqiti të dhënat e njësive të qeverisjes vendore të këtij rrethi dhe përfitimet që burojnë nga konsolidimi i këtyre njësive.

Korçë, konsultim i gjerë publik për reformën territoriale

Korçë, 18 mars 2014 - Qendra e turit të konsultimeve publike për reformë territoriale ishte sot qyteti i Korçës ku morrën pjesë rreth 200 aktorë vendorë dhe grupe interesi.

Konsultimet publike vijojnë në Elbasan dhe Pogradec

17 mars 2014 – Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi vazhdoi turin e konsultimeve publike në nivel lokal për reformën që do të përcaktojë ndarjen e re administrativo-territoriale të Shqipërisë.

Reforma Administrativo-Territoriale – nis turi i konsultimeve publike në nivel lokal

Lezhë, 13 mars 2014 – Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi i shoqëruar nga bashkëkryetari i Komisionit të posaçëm Parlamentar për Reformën Administrativo-Territoriale, Bashkim Fino, nisi sot fazën e parë të konsultimeve publike për reformën më të rëndësishme të vendit që do të përcaktojë ndarjen e re administrativo-territoriale.

Rajonalizimi i Shqipërise - Prezantim nga Programi i Zhvillimit Rajonal për Shqipërinë e Veriut

Tiranë, 11 mars 2014 - Prezantim nga Programi i Zhvillimit Rajonal për Shqipërinë e Veriut mbi reformën qeverisëse, administrative dhe territoriale që i duhet Shqipërisë në nivel rajonal. 

Reforma Administrativo-Territoriale në nivelin e dytë të qeverisjes vendore

Tiranë, 11 mars 2014 – Reforma Administrativo-Territoriale në nivelin e dytë të qeverisjes vendore, në nivel qarku, ishte në qendër të diskutimeve në tryezën e organizuar nga Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi sëbashku me Programin e Zhvillimit Rajonal (RDP) dhe Institutin për Zhvillimin e Habitatit, Co-Plan.

Takim Informues me Ambasadorët

Tiranë, 7 mars 2014 - Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi zhvilloi sot një takim me ambasadorët e akredituar në Tiranë dhe përfaqësues të organizatave ndërkombëtare në vend ku informoi për ecurinë dhe progresin e Reformës Administrativo-Territoriale.

Procesi i decentralizimit në qendër të bisedimeve me komunitetin e donatorëve

Tiranë, 25 shkurt 2014 – U prezantua sot para Grupit Sektorial të Punës për Decentralizimin progresi që është bërë deri më tani për procesin e reformës administrativo-territoriale dhe fillimi i punës për strategjinë e re ndërsektoriale të decentralizimit dhe qeverisjes vendore.

Mbështetje për Reformën Administrativo-Territoriale SFIDAT E PROCESIT

Tiranë, 12 shkurt 2014 - Ministri për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi mblodhi sot në një tryezë të rrumbullakët prefektë, kryetarë të bashkive më të mëdha në vend si dhe përfaqësues të shoqërisë civile e komunitetit ndërkombëtar, për të diskutuar rreth sfidave të Reformës Administrativo-Territoriale.

facebooklogo   youtubelogo

Kontakt

Sekretariati teknik

Adresa:
Kryeministria
Bulevardi “Dëshmorët e Kombit”
Tiranë, Shqipëri

Tel:   +355 42 277561
Email: info@rat.al