img4

Progresi dhe arritjet e programit pilot diskutohen me partnerët ndërkombëtarë

Tiranë, 23 shkurt 2015 – U zhvillua sot takimi i pestë i partnerëve ndërkombëtarë të projektit “Mbështetje për Reformën Administrativo-Territoriale” (STAR). Takimi u përqendrua në ecurinë e fazës së zbatimit të reformës territoriale dhe gjetjet paraprake të programit pilot në Pogradec dhe Urën Vajgurore.

Reforma territoriale - zgjerohet kontributi financiar i partnerëve ndërkombëtarë

4 shkurt 2015 – Përfaqësues të qeverisë suedeze, zvicerane dhe USAID-it nënshkruan sot kontributin e dytë financiar për projektin “Mbështetje për Reformën Administrativo-Territoriale” (STAR). Kontributi total i tyre kap vlerën mbi 1.1 milion dollarë dhe do të shkojë për fazën e zbatimit të reformës që ka si qëllim konsolidimin administrativ dhe financiar të 61 bashkive të reja.

Ministri Çuçi - Këshilli Europës - bashkëpunim për reformat në qeverisjen vendore

Tiranë, 15 janar 2015 – Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi zhvilloi një takim me z. Andreas Kiefer, Sekretar i Përgjithshëm i Kongresit për Autoritetet Lokale dhe Rajonale në Këshillin e Europës (KiE) dhe z. Alfonso Zardi, Drejtor i Departamentit të Demokracisë në KiE.

Ministri Cuçi takim me të zgjedhurit vendorë: formimi dhe zhvillimi i 61 bashkive të reja

23 dhjetor 2014 - Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi, ndoqi nga afër punën që ekspertët e kompanisë KPMG, një prej kompanive më të mira në botë në fushën e financave dhe këshillimit menaxherial, po bëjnë në bashkinë e Pogradecit, një nga bashkitë pilote për zbatimin e reformës administrativo-territoriale.

Ekspertizë ndërkombëtare për zbatimin e reformës territoriale - nënshkruhet kontrata me KPMG

Tiranë, 25 nëntor 2014 – Një nga kompanitë më të mëdha në botë e cila ofron shërbime profesionale në fushën e financave dhe auditimit, KPMG, do të asistojë Ministrin e Shtetit për Çështjet Vendore gjatë procesit të zbatimit të reformës territoriale

Komisioni Europian vlerëson pozitivisht reformën territoriale

8 tetor 2014 – Komisioni Europian ka vlerësuar pozitivisht arritjet dhe reformat e realizuar nga qeveria shqiptare në raportin e progresit prezantuar sot në Bruksel.

Qeveria Italiane – kontribut 800 mijë euro për reformën territoriale

Tiranë, 19 shtator  2014 – Qeveria italiane nënshkroi sot një marrëveshje me Programin e Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP), ku përcaktohet kontributi financiar 800 mijë euro për fondin e përbashkët të donatorëve, në mbështetje të reformës administrativo-territoriale.

OSBE: Reforma territoriale, reformë strategjike që ndikoi në marrjen e statusit kandidat

18 shtator 2014 - OSBE vlerëson suksesin e reformës administrativo-territoriale dhe e cilëson si një nga arritjet e qeverisë shqiptare që çuan në vendimin e Këshillit Evriopian për t’i dhënë Shqipërisë statusin e vendit kandidat në Bashkimin Europian.

Kuvendi miraton me konsensus të gjerë reformën administrativo-territoriale

Tiranë, 31 korrik 2014 – Kuvendi i Shqipërisë miratoi sot ligjin për ndarjen administrativo-territoriale me 88 vota pro, duke marrë konsensus të gjerë politik. Shqipëria do të ketë një hartë të re territoriale, duke reduktuar 6 herë numrin e njësive të qeverisjes vendore të nivelit parë, nga 373 njësi vendore në vetëm 61 bashki.

Prezantohen rezultatet e sondazhit për reformën territoriale

Tiranë, 30 korrik 2014 – Sot në praninë e donatorëve të projektit STAR (USAID-it, Agjencisë Suedeze për Zhvillim, UNDP, qeverisë zvicerane dhe asaj italiane) u prezantuan rezultatet e sondazhit kombëtar për reformën administrativo-territoriale sipas të cilit rreth 67% e qytetarëve shqiptarë kanë shprehur mbështetjen e tyre për këtë reformë.

Komisioni Parlamentar miraton projektligjin për ndarjen administrativo- territoriale

Tiranë, 23 korrik 2014 - Komisioni i Posaçëm për Reformën Administrativo – Territoriale miratoi sot Projektligjin “Për ndarjen Administrativo – Territoriale të Republikës së Shqipërisë”.

Këshilli i Ministrave miraton projektin për ndarjen e re administrativo-territoriale

Tiranë, 22 korrik 2014 - Sot Këshilli i Ministrave miratoi projektin për ndarjen e re administrativo-territoriale sipas propozimit të bërë nga Komisioni i Posaçëm Parlamentar.

Harta e re territoriale me 61 bashki miratohet nga Komisioni Parlamentar

Tiranë, 17 korrik 2014 - Komisioni i Posaçëm Parlamentar për Reformën Administrativo-Territoriale miratoi hartën përfundimtare të ndarjes se re territoriale me 61 bashki.

Reforma territoriale – Ambasadorët vlerësojnë procesin transparent

Tiranë, 17 korrik 2014 – Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore Bledi Çuçi zhvilloi sot takimin e radhës informues për reformën administrativo-territoriale, me ambasadorët e akredituar në Tiranë dhe përfaqësues të organizatave ndërkombëtare.

Përfundojnë konsultimet publike për reformën administrativo-territoriale

Tiranë, 11 korrik 2014 – Përfundoi sot faza e konsultimeve publike të organizuara në kuadër të reformës administrativo-territoriale.

Reforma territoriale, një nevoje për banorët e Matit

Burrel, 27 qershor 2014 – Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi ishte i pranishëm në takimin konsultues me shoqërinë civile në Burrel në kuadër të ndarjes së re administrativo-territoriale të Shqipërisë.

Diskutohet faza e zbatimit të reformës administrativo-territoriale

Tiranë, 18 qershor 2014 – U zhvillua sot mbledhja e tretë e grupit të donatorëve ku u prezantuan hapat që janë ndërmarrë deri më tani në drejtim të reformës administrativo-territoriale si dhe procesi i mëtejshëm për ta përfunduar me sukses këtë nismë.

Konsultime konstruktive për ndarjen e re territoriale ne Himarë

Himarë, 13 qershor 2014 - Ministri i Shtetit për Cështjet Vendore, Bledi Çuçi ishte i pranishëm në takimin konsultues me shoqërinë civile në Himarë në kuadër të ndarjes së re administrativo-territoriale të Shqipërisë.

Komisioni Parlamentar miraton variantin 39/47 per ndarjen e re territoriale

Tiranë, 22 maj 2014 – Komisioni i Posaçëm Parlamentar miratoi sot variantin 39/47 të hartës nga pesë propozimet e paraqitura nga Ministri i Shtetit për Çështjet Vendore, Bledi Çuçi për ndarjen e re administrativo-territoriale të Shqipërisë.

facebooklogo   youtubelogo

Kontakt

Sekretariati teknik

Adresa:
Kryeministria
Bulevardi “Dëshmorët e Kombit”
Tiranë, Shqipëri

Tel:   +355 42 277561
Email: info@rat.al